Foto
Dit weekend nam ik deel aan de BAUHAUS Junioren-Gala te Mannheim. Vrijdag reisden we met de belgische delegatie af.
De 800m reeksen stonden zondag om 14u35 geprogrammeerd.
De weersomstanidgheden waren niet super door de harde wind.
Na een goede start kwam ik in een ingesloten positie terecht, heb hard moeten werken om me in goede positie te zetten. Ik ging de laatste 100m in als 3de , maar de laatste 50m was ik niet goed genoeg meer en finishte als 5de in 1'51"19.
Geen super wedstrijd, maar heb wel veel ervaring opgedaan voor het WK van binnen 2 weken.
De WK selectie is nu ook definitief en kan me dus nog 2 weken goed voorbereiden om dan af te reizen naar Barcelona. Hier zal ik dan samen met clubmakker Brecht Bertels, die zich eerder ook al qualificeerde, de 800m lopen.

Grtz Joren

 
Dit weekend nam ik deel aan het BK AC. Een kort verslag van de 2 dagen.
Dag 1
Vandaag waren het de reeksen. Ik zat in reeks 3 met onder andere Hannes Agache en Evert Feyaerts.
De 1ste van elke reeks was rechtstreeks geplaatst voor de finale en dan de 6 snelste tijden.
Agache en Feyaerts zorgden voor het tempo en ik kon rustig volgen in 3de positie. Aan de 600m zette ik een versnelling en had meteen een gat van 10m, ben niet meer voluit moeten gaan om mijn 1ste plaats veilig te stellen en finishte in 1'52"15! Ik kan tevreden terugblikken op mijn race en kan met vertrouwen naar de finale gaan. Vooral de versnelling en de ontspanning waarmee ik kon finishen kan ik onthouden.
Mijn broer Jente spurtte op de 400 meter naar een nieuw PR van 46"27 , wat meteen ook de limiet was voor het EK te Helsinki!

Dag 2
Vandaag de finale van de 800m. Met veel vertrouwen verscheen ik aan de start en vandaag was alles mogenlijk.
 Net voor de start meldde Jan Van Den Broeck dat hij niet zal starten wegens een blessure. Na de start zette ik me meteen in 2de positie naast Pierre-Antoine Balhan. Na een laatste snelle 200m werd ik 2de achter Balhan. Hij was vandaag te sterk in de sprint.
Jente werd 10min. later prachtig 3de in weer een nieuw PR van 46"25 en heeft nu ook een selectie beet voor de 4x400 ploeg. De Olympische Spelen lonken voor hem, proficiat!

Ik kan tevreden terugblikken op mijn eerste BK AC outdoor en ben weeral een ervaring rijker.
Volgend weekend zal ik starten op een JuniorenGala te Mannheim. Hier probeer ik mijn record van 1
 
Foto
Vorige zaterdag liep ik terug een 800m op de Flanders Cup te Oordegem.
Ik kwam weer aan de start in een goed bezette B-reeks en voelde me heel goed.
Ik nam een iets minder snelle start en nestelde me in het pak.
Met nog 200m te gaan liep ik in 6de positie, met nog 100m te gaan zat ik wat ingesloten en moest wachten met mijn versnelling. Ik finishte uiteindelijk nog als 4de in 1'49"21, net achter clubmakker Brecht Bertels die met 1'49"15 ook de WK-limiet liep, Proficiat!
Een bevestiging van de week voordien, maar ik voel dat er nog meer in zit. Momenteel gaan Brecht en ik dus samen naar het WK tenzij er nog iemand sneller loopt.
Nu komt er terug een trainingsperiode aan met onder andere een deelname aan het BK AC en een wedstrijd op het einde van de maand in Mannheim.

Grtz
Joren