Vorige zondag was het BK AC! Hier ging ik mijn eerste 800m van het seizoen lopen! Het is sinds vorige zomer geleden, dus zag er wel naar uit. Door het ontbreken van enkele toppers zag ik mijn podium kansen stijgen en was dat ook het doel van vandaag. Voor de wedstrijd was ik wat zenuwachtig, maar ik moest vooral genieten.
Ik starte in baan 4 aan de buitenkant. Al meteen van de start zag ik Hans Omey wegspurten, ik nestelde me in 3de positie achter Niels Platteau. Na 200m lagen we al ver achter en vanaf dat moment was ik ook voor de 2de plaats aan het lopen. Ik bleef tot iets na de 600m achter Niels en ging er dan voorbij. Nu zag ik pas hoe hard Hans stil viel en ik begon voor de overwinning te lopen, maar ik lag al te ver achter! Ik finishte als 2de in 1'52"82 achter Hans Omey 1'51"20!
Achteraf gezien had er misschien meer ingezeten, maar ben heel tevreden met mijn eerste 800m en mijn eerste medaille op een BK AC. Dit geeft me ook veel vertrouwen om gewoon kei hard verder te blijven werken. Nog even vermelden dat mijn trainingspartner Peter Van Eyndhoven een prachtige 5de plaats behaalde in 2'01"06.
Nu is het uitkijken naar het BK junioren dat komende zaterdag zal plaatsnemen, en waar ik weer zal starten op de 800m.
 
Dit artikel verscheen vorige maandag in de krant Het Nieuwsblad.
Het vat ook mooi samen waar ik dit jaar voor werk!
 
Afgelopen vrijdag was het BK Studenten te Gent. Ik ging hier opnieuw een 400m lopen.
Ik zat in reeks 2 baan 3, en was er klaar voor. In mijn reeks zaten nog 2 atleten van Duitsland, met een snellere tijd, dus die ik kon volgen.
De start was weer snel en kwam als 4de uit de bocht, deze positie heb ik heel de tijd vastgehouden tot na de laatste bocht en toen kon ik er nog over komen. Ik werd uiteindelijk 2de in 50"11! Geen super gevoel tijdens de wedstrijd, alleen de laatste 50m. Uiteindelijk werd ik nog 3de belg en pakte dus brons.
Nu is het uitkijken naar mijn eerste 800m binnen 2 weken op het BK AC!
 
 
Het is een hele lange tijd geleden dat ik mijn site heb bijgewerkt. Na een minder atletiekseizoen door allerlei soorten redenen ben ik weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen! Mijn coach Nathan Kahan en ik zien het volledig zitten en we zullen er alles aan doen om er een mooi jaar van te maken!

29/01/12 KVV AC indoor 400m
Eerste wedstrijd van het seizoen: 400m!
Ik keek uit naar deze wedstrijd en was er klaar voor. Ik starte in baan 1 in de snelste reeks. Het was een sterk bezette wedstrijd met onder andere Stef Vanhaeren, Tim Rummens en Jan van den Broeck. Ik wist dat ik snel moest starten om mijn wagonnetje aan te kunnen pikken. Bij het naar binnen komen kon ik in 5de positie inschuiven. Nu was het volgen tot de laatste meters. Met nog 50m te gaan werd ik nog voorbijgestoken en werd zo dus 6de in 49"74! Ik was wel heel tevreden met deze tijd en PR! Tim Rummens won in 48"62!
Ik kan dus tevreden terugblikken op mijn eerste wedstrijd, en kan nu verder toewerken naar de volgende wedstrijden!

grtz Joren