Hey,

Stage

Van 18/04 tot 22/04 was ik met Lane Two op stage in Oostduinkerke.
De bedoeling was om hard en goed te trainen en dat is gelukt. Onder de stralende zon heb ik mooie trainingen  kunne afwerken. Na deze goede trainingen was ik klaar voor mijn eerste outdoor wedstrijd van het seizoen: Provinciaal Kampioenschap.

Ik wil de trainers bedanken voor de geweldige stage!

Provinciaal Kampioenschap
Dag 1:  zatderdag 23/04 Brasschaat
Vandaag ging ik deelnemen aan de 200m om mijn snelheid te testen.  Ik voelde nog wat vermoeidheid van de stage en ging wel zien wat er uit kwam. Ik starte in de snelste reeks in baan 6. Mijn start was dramatisch en het werd niet echt beter. Ik finishte als 5de in 23"59! Niet tevreden over de tijd en wedstrijd.

Dag 2: maandag 25/04 Herentals
Vandaag was het de 400m. Deze afstand ligt me al meer en verwachtte er dus veel van. Ik had al de hele dag stress en dit zorgde ervoor dat ik vermoeid en moe was. De opwarming verliep niet super en het gevoel zat ook niet goed.
Ik startte in baan 3 met voor mij Yann Bruylandts. Ik wist dat hij snel ging starten en dus moest ik gewoon volgen en er dan over gaan. Alles verliep goed tot de 300 meter en toen ging het licht uit. Mijn benen waren loodzwaar en ik geraakte niet meer vooruit. Ik won uiteindelijk nog wel in 50"27! Ik was provinciaal kampioen , maar helemaal niet tevreden over de tijd.

Volgende zondag 1 mei loop ik terug een 400m te Oordegem. Hopelijk loop ik hier onder mijn PR van 49"52!

Groeten


 
Winteranalyse

Ik kan terugblikken op een geslaagde winter. Op trainingsgebied was het een goede winter. Heb meer aan mijn uithouding kunnen werken en heb een goede basis kunnen leggen voor de zomer. Op prestatiegebied ben ik ook wel tevreden. Vooral over mijn 800m  (1'52"56 ) ben ik heel tevreden. Mijn 400m (50"42) vond ik ook goed, al had ik misschien sneller gekunnen zonder ziekte.
Al de andere uitslagen kan je terugvinden bij Results ! Voor de rest ben ik blij dat de winter achter de rug is en dat we eindelijk aan de zomer kunnen beginnen. Ik wil mijn trainer Nathan Kahan en begeleiders Hans Lamberts en Jozef Kahan al bedanken voor het winterseizoen!

Doelen zomer

Eindelijk de zomer! Ik ben nog steeds goed aan het trainen en alles verloopt vlot. Voor deze zomer heb ik 1 hoofdoel en dat is me plaatsen voor het EK Junioren. Hiervoor moet ik de limiet van 1'49"82 lopen. Mijn wedstrijdschema komt binnenkort bij Calendar. Naast dit hoofddoel zou ik mijn tijd op de 400m ook wat willen aanscherpen tot onder de 49"!

Jullie kunnen me steeds blijven volgen op mijn site en hopelijk lukken deze doelen.

 
BK AC 800 indoor

Na mijn goede 800 op de Belgacom Flanders indoor was het nu BK. Ik stond met de 7de tijd ingeschreven. Ik had wel wat stress, want ik verwachte wel een goede prestatie. De eerste 200m was naar gewoonte snel, toen viel het allemaal stil. Ik kon langs de binnenkant opschuiven naar 3de positie. Alles liep heel goed. Na 600m liep ik nog steeds in 3de stelling, maar toen kwamen ze er ineens allemaal over. Mijn reactie was wat te laat en kon niet volledig meegaan.
Op het einde viel het bij mij ook allemaal wat stil en strande zo op een 7de plaats in 1'54"77! Ik was teleurgesteld met deze 7de plaats, maar het was wel weer een mooie ervaring bij de 'grote' en kan uit deze wedstrijd veel leren.

BK JUN 400 indoor

Met de goede tijd op de 800 meter had ik geen behoefte meer om er nog één te lopen en ging ik dus voor de 400 meter. Hier wou ik mijn record aanscherpen en een medaille grijpen. Maar een week voor het kampioenschap wordt ik geveld door ziekte. Een keelontsteking verstoord mijn voorbereiding en dus gingen we wel zien wat ik nog kon presteren. Ik mocht in de snelste reeks baan 4 starten. Met Stef Vanhaeren en Matthias Vanattenhoven in de reeks ging ik voor een bronzen medaille. In de vorige reeksen was de snelste tijd 50"41! Mijn start was goed, maar vanaf de eerste meters voelde ik al dat het niet super zat. Ik kwam als 3de uit de bocht met een groot gat voor mij. In de laatste bocht probeerden de achterliggers mij in te halen, maar ik bleef in 3de stelling, ik verkrampte de laatste 50 meter volledig, maar kon mijn 3de plek toch behouden. Mijn tijd was 50"42! Nieuw PR , maar 0"01 tekort voor brons. Ik vond het jammer, maar ik wist wel waar het aan lag.

BK Korte Cross

Als laatste wedstrijd van het winterseizoen deed ik traditioneel mee aan het BK cross te Oostende. Ik ging hier deelnemen aan de korte cross bij de senioren. Mijn trainingsmakker Peter Van Eyndhoven liep ook mee. We warmden eerst samen op en alles ging er ontspannen aan toe. Toch had ik wat stress omdat ik er toch wel wat van verwachtte. De tacktiek was om snel te starten en dan zien we wel. De start was goed en ik liep mee met de kop. Nu was het aan mij om te temporiseren. Maar dat lukte niet goed, ik zakte maar weg en weg. Voortdurend kwamen er lopers over mij en dat deed geen deugd. Uiteindelijk kwam ik op een 58ste plaats aan. Niet tevreden, maar vooral blij dat het voorbij is.