Foto
Zondag 08/07 kwamen we met de Belgische delegatie aan in Barcelona waar het Wereldkampioenschap voor Junioren plaats vond. Samen met makker Brecht Bertels traden we vrijdag 13/07 aan in de reeksen van de 800m.
Dit grootse event nam plaats in het prachtig Olympisch stadion Lluis Companys. Het doel was om de halve finale te halen, hiervoor moest ik bij de eerste 3 zijn van de reeks of bij de 3 verliezende tijden zitten.
Tot vrijdag was het nog wat loslopen en vooral rusten.
Dan was het eindelijk zover, ik liep om 12u36 in reeks 3 (van de 7).
Om 10u00 arriveerde ik met mijn trainer Nathan aan de opwarmingspiste. De opwarming verliep goed, al had ik redelijk veel stress en speelde de warmte (35 graden) ook wat parten. Vanaf de call-room begon ik echt te genieten en was ik er klaar voor, hier had ik dit jaar voor gewerkt!
Het was uitkijken naar twee kleppers met een PR van 1'46, en de Ethiopiër Jena Umar maakte er ook meteen een harde koers van. Hij kwam door in 51"67, ik rond de 52". Toch ging ik goed mee en op 150m van het einde zat ik in een perfecte 5de positie. De laatste 50m kraakte ik volledig en werd uieindelijk 6de in 1'49"74. De laatste 50m verlies ik het ticket naar de halve finale, 0"19 tekort. Ook Brecht strande in de reeksen, na een 4de plaats in een tactische race. Toch een enorme teleurstelling, want ik kwam voor halve finale. Achteraf gezien heb ik er alles uitgehaald wat er in zat en kan ik toch met opgeheven hoofd terugblikken op mijn eerste internationale kampioenschap. De finale werd gewonnen in 1'43"80 en de 8 finalisten binnen de 1'47, het niveau op de 800m was enorm hoog.
Ik wil heel mijn entourage bedanken voor de steun en het geloof in mij. Dan wil ik vooral mijn persoonlijke trainer Nathan kahan nog bedanken, dit geeft ons weer een boost voor de toekomst!