Winter 2012-2013

Ik ben aan het nieuwe seizoen begonnen met een aanslepende blessure. Het was dus vooral de bedoeling om deze blessure weg te werken om zo goed mogelijk pijnvrij te trainen. Met aanpassingen aan het kracht- en stabiliteitsschema hebben we de blessure onder controle gekregen zodat ik voluit kon trainen voor de zomer.
Deze wintermaanden stonden dus ook volledig in dienst van de zomer. Door ziekte is mijn wedstrijdplanning (indoor) niet helemaal gelopen hoe we het hadden opgesteld. Dit leidde tot een teleurstellend resultaat op de 400m, maar heb mijn seizoen nog goed kunnen afsluiten met een Bronze plak op de 800m ophet BK voor Beloften (1'52"84). Ondanks alle omstandigheden zijn mijn trainer Nathan Kahan en ik steeds rustig gebleven en hebben we ons trainingsschema steeds goed kunnen volgen met oog op de zomer!

Zomer 2013
Foto
Momenteel zit ik in volle voorbereiding voor de zomer. Ondanks het koude weer hier in België heb ik goed kunnen trainen. Ik vertrek van 31 maart tot 14 april op stage naar het warme Tenerife om daar al iets specifieker te trainen voor de 800m.
Het grote doel deze zomer is me kwalificeren voor het Europees Kampioenschap U23 op de 800m. Hiervoor moet ik een tijd van 1'48"11 lopen.  Uiteraard trek ik dan naar Tampere om daar zo goed mogelijk te presteren.
Ik begin mijn zomerseizoen eind april op het Provinciaal Kampioenschap (400m) en dan zal mei de belangrijkste maand zijn met 800m-races.




Leave a Reply.