Vorige zondag was het BK AC! Hier ging ik mijn eerste 800m van het seizoen lopen! Het is sinds vorige zomer geleden, dus zag er wel naar uit. Door het ontbreken van enkele toppers zag ik mijn podium kansen stijgen en was dat ook het doel van vandaag. Voor de wedstrijd was ik wat zenuwachtig, maar ik moest vooral genieten.
Ik starte in baan 4 aan de buitenkant. Al meteen van de start zag ik Hans Omey wegspurten, ik nestelde me in 3de positie achter Niels Platteau. Na 200m lagen we al ver achter en vanaf dat moment was ik ook voor de 2de plaats aan het lopen. Ik bleef tot iets na de 600m achter Niels en ging er dan voorbij. Nu zag ik pas hoe hard Hans stil viel en ik begon voor de overwinning te lopen, maar ik lag al te ver achter! Ik finishte als 2de in 1'52"82 achter Hans Omey 1'51"20!
Achteraf gezien had er misschien meer ingezeten, maar ben heel tevreden met mijn eerste 800m en mijn eerste medaille op een BK AC. Dit geeft me ook veel vertrouwen om gewoon kei hard verder te blijven werken. Nog even vermelden dat mijn trainingspartner Peter Van Eyndhoven een prachtige 5de plaats behaalde in 2'01"06.
Nu is het uitkijken naar het BK junioren dat komende zaterdag zal plaatsnemen, en waar ik weer zal starten op de 800m.



Leave a Reply.