Gisteren trok ik naar Brussel voor mijn eerste 800m van het seizoen. De weersomstandigheden waren niet goed (+/- 10°)
maar ik zag er naar uit.
Een grote topper die mee liep voor de EK limiet was Pierre-Antoine Balhan. (Afgelopen dinsdag nog goed voor 1'48"60)
Mijn opdracht was dus duidelijk, zo goed mogelijk proberen volgen en zien waar we uitkomen.
De start was snel en ik nestelde me in 4de positie achter haas Jerome Kahia, Balhan en Joachim Cardillo.
Ik passeerde na 400m in 53" en schoof op naar plaats 3. Na 600m was de taak van Kahia volbracht en zat dus ni in het spoor van Balhan. In de laatste 100m moest ik een gat laten op Balhan en finishte als 2de in 1'50"15! Balhan won in 1'49"33! Openen met een nieuw PR en een positief gevoel over houden aan de koers. Nu is het streven naar de WK junioren limiet die op 1'49"30 staat.
Komende zondag loop ik op de interclub een 400m en een 4x400m.

groeten,
Joren
 
2 dagen na mijn eerste wedstrijd liep ik opnieuw een 400m , deze keer op het BK voor Studenten te Oordegem.
Het doel was om vandaag onder de 49" te duiken. De weersomstandigheden waren goed, enkel stond er wel wat wind.
Ik startte in baan 6 met in mijn reeks onder andere Stijn Lichtert en Nicola Invernizzi.
Na 200m liep ik nog aan kop, maar toen kwamen ze ineens vanuit de binnenbanen over mij. Ik had me laten verrassen en moest reageren. In de laatste 50m kon ik terug naar plaats 2 lopen en finishte in een nieuw PR 49"09 achter Stijn die 48"56 afklokte.
Heb een dubbel gevoel bij de race, wou onder de 49" lopen, had me laten verrassen, maar kon toch nog naar de 2de plaats lopen.
Met deze eerste twee wedstrijden kan ik met een goed gevoel naar mijn derde wedstrijd gaan, ook meteen naar mijn eerste 800m van het seizoen. Zondag treed ik dus aan op de 800m in de Heizel waar de Grand Prix Mingels plaats vindt.

grtz Joren
 
Gisteren was het de eerste wedstrijd van het zomerseizoen. Het Provinciaal kampioenschap 400m te Turnhout.
Ik kwam hier zonder grote verwachtingen aan de start. Ik liep in de 2de reeks in baan 3 , ook in deze reeks Brecht Bertels en Peter Van Eyndhoven.
De start was goed en ik voelde meteen dat ik de wedstrijd aan het controleren was. In de bocht aan de 200m ging ik naar de kop en die heb ik niet meer afgestaan. Ik was opweg naar een goede tijd, maar viel de laatste 20m iets te hard stil en finishte in 49"45! Op zich nog geen slechte tijd voor de eerste wedstrijd en was dus tevreden.
Ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd.
Dinsdag 1 mei loop ik terug een 400m op het Bk voor Studenten. Hier wil ik onder de 49" duiken.
 
Gisteren was het de laatste wedstrijd van het indoorseizoen, Belgisch Kampioenschap Junioren. Hier starte ik als favoriet op de 800m. Het enige doel was dus de titel mee naar huis nemen! De andere favoriet was Aaron Botterman, die ook een snelle eindsprint in huis heeft.
De opwarming verliep goed en had er zin in. Zoals verwacht ging de koers heel traag, we kwamen in 1'00 door na 400m. Na 500m ben ik op kop gekomen met Aaron in mijn spoor. Nu was het nog wachten tot de versnelling. Met nog 200m te gaan brak de wedstrijd los en versnelde ik. De laatste bocht uitkomen en dan nog alles geven tot de streep. Ik voelde me sterk en hield het vol en won in 1'57"92!
Mijn opdracht was geslaagd en ben tevreden. Met de laatste 200m in 25" houd ik een goed gevoel over aan deze koers.
De koers van gisteren kan je terug zien bij Videos.
 
Vorige zondag was het BK AC! Hier ging ik mijn eerste 800m van het seizoen lopen! Het is sinds vorige zomer geleden, dus zag er wel naar uit. Door het ontbreken van enkele toppers zag ik mijn podium kansen stijgen en was dat ook het doel van vandaag. Voor de wedstrijd was ik wat zenuwachtig, maar ik moest vooral genieten.
Ik starte in baan 4 aan de buitenkant. Al meteen van de start zag ik Hans Omey wegspurten, ik nestelde me in 3de positie achter Niels Platteau. Na 200m lagen we al ver achter en vanaf dat moment was ik ook voor de 2de plaats aan het lopen. Ik bleef tot iets na de 600m achter Niels en ging er dan voorbij. Nu zag ik pas hoe hard Hans stil viel en ik begon voor de overwinning te lopen, maar ik lag al te ver achter! Ik finishte als 2de in 1'52"82 achter Hans Omey 1'51"20!
Achteraf gezien had er misschien meer ingezeten, maar ben heel tevreden met mijn eerste 800m en mijn eerste medaille op een BK AC. Dit geeft me ook veel vertrouwen om gewoon kei hard verder te blijven werken. Nog even vermelden dat mijn trainingspartner Peter Van Eyndhoven een prachtige 5de plaats behaalde in 2'01"06.
Nu is het uitkijken naar het BK junioren dat komende zaterdag zal plaatsnemen, en waar ik weer zal starten op de 800m.
 
Dit artikel verscheen vorige maandag in de krant Het Nieuwsblad.
Het vat ook mooi samen waar ik dit jaar voor werk!
 
Afgelopen vrijdag was het BK Studenten te Gent. Ik ging hier opnieuw een 400m lopen.
Ik zat in reeks 2 baan 3, en was er klaar voor. In mijn reeks zaten nog 2 atleten van Duitsland, met een snellere tijd, dus die ik kon volgen.
De start was weer snel en kwam als 4de uit de bocht, deze positie heb ik heel de tijd vastgehouden tot na de laatste bocht en toen kon ik er nog over komen. Ik werd uiteindelijk 2de in 50"11! Geen super gevoel tijdens de wedstrijd, alleen de laatste 50m. Uiteindelijk werd ik nog 3de belg en pakte dus brons.
Nu is het uitkijken naar mijn eerste 800m binnen 2 weken op het BK AC!
 
 
Het is een hele lange tijd geleden dat ik mijn site heb bijgewerkt. Na een minder atletiekseizoen door allerlei soorten redenen ben ik weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen! Mijn coach Nathan Kahan en ik zien het volledig zitten en we zullen er alles aan doen om er een mooi jaar van te maken!

29/01/12 KVV AC indoor 400m
Eerste wedstrijd van het seizoen: 400m!
Ik keek uit naar deze wedstrijd en was er klaar voor. Ik starte in baan 1 in de snelste reeks. Het was een sterk bezette wedstrijd met onder andere Stef Vanhaeren, Tim Rummens en Jan van den Broeck. Ik wist dat ik snel moest starten om mijn wagonnetje aan te kunnen pikken. Bij het naar binnen komen kon ik in 5de positie inschuiven. Nu was het volgen tot de laatste meters. Met nog 50m te gaan werd ik nog voorbijgestoken en werd zo dus 6de in 49"74! Ik was wel heel tevreden met deze tijd en PR! Tim Rummens won in 48"62!
Ik kan dus tevreden terugblikken op mijn eerste wedstrijd, en kan nu verder toewerken naar de volgende wedstrijden!

grtz Joren
 
Hey,

Afgelopen zondag 01/05 liep ik een 400m te Oordegem. Hier vond het Universitair Kampioenschap plaats. Ik reed samen met trainer Nathan, trainingsmakker Peter en chauffeur Paul richting Oordegem. Het was een hele ontspannen sfeer en we amuseerden ons. Het weer was schitterend en ik had er zin in. Met de opwarming voelde ik dat mijn benen goed zaten. Alles verliep vlot en het werd stilaan tijd om de spikes aan te trekken. Nog een laatste versnelling en dan moest ik me haasten naar de start waar ik in de snelste reeks zat in baan 7! De eerste 200m hadden we wind mee en dan wind tegen. De start was heel goed en het verliep vlot, ik kwam ongeveer  23"4 door aan de 200 m! Voor de bocht kwamen de eerste al voorbij in de binnenbanen, nu moest ik mee versnellen en deed dit. Op 100m van het einde kreeg ik even een inzinking, maar kwam er dan terug door en spurtte tot de finish. Ik werd 4de in een nieuw PR 49"16! De nederlandse winnaar liep 47"89! Ik werd dus 3de omdat de eerste een nederlander was.  Ik was heel tevreden met deze tijd en dat wil ook zeggen dat we op schema zitten voor de 800m!

De komende 2 weken zal het vooral hard trainen zijn! Dan is het BVV en daarna begint dan
 
Hey,

Stage

Van 18/04 tot 22/04 was ik met Lane Two op stage in Oostduinkerke.
De bedoeling was om hard en goed te trainen en dat is gelukt. Onder de stralende zon heb ik mooie trainingen  kunne afwerken. Na deze goede trainingen was ik klaar voor mijn eerste outdoor wedstrijd van het seizoen: Provinciaal Kampioenschap.

Ik wil de trainers bedanken voor de geweldige stage!

Provinciaal Kampioenschap
Dag 1:  zatderdag 23/04 Brasschaat
Vandaag ging ik deelnemen aan de 200m om mijn snelheid te testen.  Ik voelde nog wat vermoeidheid van de stage en ging wel zien wat er uit kwam. Ik starte in de snelste reeks in baan 6. Mijn start was dramatisch en het werd niet echt beter. Ik finishte als 5de in 23"59! Niet tevreden over de tijd en wedstrijd.

Dag 2: maandag 25/04 Herentals
Vandaag was het de 400m. Deze afstand ligt me al meer en verwachtte er dus veel van. Ik had al de hele dag stress en dit zorgde ervoor dat ik vermoeid en moe was. De opwarming verliep niet super en het gevoel zat ook niet goed.
Ik startte in baan 3 met voor mij Yann Bruylandts. Ik wist dat hij snel ging starten en dus moest ik gewoon volgen en er dan over gaan. Alles verliep goed tot de 300 meter en toen ging het licht uit. Mijn benen waren loodzwaar en ik geraakte niet meer vooruit. Ik won uiteindelijk nog wel in 50"27! Ik was provinciaal kampioen , maar helemaal niet tevreden over de tijd.

Volgende zondag 1 mei loop ik terug een 400m te Oordegem. Hopelijk loop ik hier onder mijn PR van 49"52!

Groeten